Başkan Köleoğlu su bırakılırken haber verilmemesi durumunda yasaya uygun can ve mal kayıplarının olacağını söylüyorlar bu nasıl iştir dedi.
Yasalara Uygun Olarak can Kaybı Olabilir
KARADENİZ BAYRAK GAZETESİ/ORDU
Ordunun'nun Mesudiye ilçesinin Topçam beldesinde santral inşaatı nedeniyle Topçam Barajı'ndan zaman zaman su bırakılması, Melet Irmağı kenarında yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Melet Irmağı kenarında piknik yapan, hayvanlarını sulayan ya da balık tutan vatandaşların barajdan habersiz bir şekilde bırakılan su nedeniyle tehlike altında bulunduğu belirtildi. Konuyla ilgili şikâyetlerini bildiren bölge halkı uygulamanın yasaya uygun olduğu cevabı karşısında ikinci bir şaşkınlık daha yaşadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Topçam beldesi Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu, durumu kurumlara bildiren bir yazı yazdıklarını, ancak işlemlerin Ankara'dan gelen talimatla kurullara uygun olduğuna dair cevap aldıklarını belirtti. Başkan Köleoğlu, su bırakılırken haber verilmemesi durumunda yasaya uygun can ve mal kayıplarının olacağını söyleyerek çarpıklığı dile getirdi.
Köleoğlu, "Biz bu durumdan gerçekten çok endişeliyiz. İlla bir tedbir alınması için birilerinin canın mı yanması gerekiyor. Biz belediye olarak durumu birkaç kuruma yazdık. Bize 'su bırakma işlemi Ankara'dan Enerji Piyasasını İzleme Kurumu tarafından gelen talimatlar ile yasalara uygun bir şekilde yapılıyor, yapabileceğimiz bir şey yok' cevabı geldi. Böyle bir şey olabilir mi? Yasalara uygun olmak demek insanların mal ve can güvenliğini hiçe saymak demek midir? Bunu anlamak mümkün değil." diye konuştu.
Köleoğlu, kendilerine verilen yazılı cevabın, sordukları sorunun ya da dile getirdikleri tehlikenin cevabı olmadığını belirterek, konuya yaklaşım tarzının da üzücü olduğunu ifade etti.
Topçam Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu, acı bir olay yaşanması durumunda şimdi her şeyi yasalara uygun olarak yaptıklarını söyleyenlerin sorumluluktan kaçabileceklerini sanmadığını ama bunun kaybın telafisi olmayacağını sözlerine ekledi.