İLKÜVEZ ÇÖP EYLEMİNDE İLK TUTUKLAMA
'Aile'nin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'' kapsamında çöp alanına 300 m'ye kadar yaklaşmama tedbirini 10 metre yakınına yaklaştı gerekçesiyle Emine Elik adlı bayan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ordu'nun Çaybaşı ilçesi İlküvez Kepçeli yaylasında yaklaşık 100 gündür devam eden çöp eyleminde ilk tutuklama gerçekleşti.Yaylalarına çöp dökülmemesine karşı çıkan yöre sakinleri eylemlerine devam ediyor.Emine Elik(60)adlı bayan bugün çıkarıldığı Ünye' Sulh Ceza hakimliği tarafından hakkında verilen adli kontrol tedbirlerini iki kez ihlal ettiği gerekçesiyle CMK nın 112/1 maddesi uyarınca tutuklanarak Ünye ceza evine gönderildi.
Emine Elik 10.03.2020 günü Ordu Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanının da katıldığı toplantıda şu konuşmayı yapmıştı;Hani benim suyum bu memlekette ne içeceğim kaç milyon hayvan var bu suyu içen sayamadık. Valim gel duy sesimizi.Bu sene soğukta Tavuk gibi donduk hiç mi kimsenin vicdanı sızlamıyor dedi.
Ordu Milletvekili Dr.Mustafa Adıgüzel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.
Ey Ordu halkı, ey vicdan sahibi insanlar bu ilin valisinin ne olduğunu hep birlikte görelim . Bu güzel analarımız karşısına geçmiş meramını anlattı. O ise 'iyi şov öğrenmişsiniz ' dedi. Bununla da kalmadı. Bant kaydında sesi olan kadını Emine Hanımı az önce tutuklatıp cezaevine gönderdi. Hem de kadını koruma kanunu ile. Yani koca devletin gücünü arkasına alıp bir kadına ancak gücü yeten yiğit vali(!) olması bir yana, Türkiye'de ilk defa Kadını koruma kanunu ile kadın tutuklandı. Halkımıza takdim olunur..KARDENİZ BAYRAK