ZORBALARA GEÇİT VERMEYİZ

ZORBALARA GEÇİT VERMEYİZ

Güncel 11.08.2020 05:35:49 0
ZORBALARA GEÇİT VERMEYİZ

ZORBALARA GEÇİT VERMEYİZ

-TSYD Binasına kira vermeden oturan Haliç üniversitesinin Mahkeme kararı ile tahliye edilmesi öncesinde 10 kişilik bir maganda gurubunun kapıyı kırarak içeri girmelerini eleştiren 53 Gazeteciler Derneği Başkanı ve TSYD üyesi Mustafa Bayrak” Herkesin anladığı dilden konuşmaya hazırız” dedi. RİZE: TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsır Sosyal Medya hesabından haberini duyurarak 10 kişilik ekibin Levent tesislerini bastığını dile getirmişti. Genel Başkan Oğuz Tongsir açıklamasında 5 aydır kira ödemeyen Haliç Üniversitesinin 10 kişilik güvenlik ekibi ile Levent Tesislerine baskın düzenleyerek kapı kilidini kırarak içeri girdiğini, İstanbul un göbeğinde yapılan bu uygulamanın mutlaka karşılığı olacağını ve adalet önünde hesap vereceklerini belirtmişti. Bayrak “ Başkanımızın yanındayız” 53 Gazeteciler cemiyeti Başkanı ve Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Bayrak, Haliç Üniversitesi tarafından TSYD’ye yapılan baskını kınayarak “İstanbul’un göbeğinde dağ kanunu uygulamalarını anımsatan baskını şiddetle kınıyoruz. Bu baskına karşı, TSYD ailesi olarak bir bütünüz, bu saldırı sadece TSYD ye değil, tüm gazetecilere yapılmıştır, Adalet karşısında ezilenler ve adaleti benimsemeyenlere karşı anladıkları dilden konuşmasını da biliriz, dağ eşkıyaları boş binaya saldırmayı kendilerine marifet sanıyorlar. Gazeteciler olarak bu tür zorbalara geçit vermeyiz ve onların anladığı dilden de konuşmaya hazırız. Unutulmasın ki TSYD büyük bir ailedir ve bu aile her zaman kenetlenmesini bilmektedir” dedi.

 

TSYD'den kamuoyuna duyuru

 

ZORBALARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

 

 

Haliç Üniversitesi TSYD Levent tesislerinde 5 aydır bir kuruş kira ödemeden oturmaktadır. Yönetim Kurulumuz bunun üzerine geçtiğimiz mart ayında Haliç Üniversitesi aleyhine dava açmış ve kazanmıştır. Mahkeme birkaç gün önce Haliç'in Levent'ten tahliyesine karar vermiş, ancak daha karar yazılmadığı için işlem gerçekleşmemiştir.

Kamuoyunun şunu bilmesinde yarar vardır. Bu dakikadan sonra TSYD'nin bu anlayıştaki bir kurum ile aynı çatı altında olması mümkün değildir.  HALİÇ ÜNİVERSİTESİ ER VEYA GEÇ LEVENT'İ TERKEDECEKTİR.

Ama kötü kiracılıktan daha vahim olanı, bir eğitim kurumunun zorbalığa yeltelenmesidir. Haliç Üniversitesinin bünyesindeki korumalar pazar günü Levent'e gelerek pandemi nedeniyle kapalı olan spor salonunun kapılarını kırmışlardır. Bu nasıl bir anlayıştır?  Çocuklarımızı bu emri veren zihniyetlere mi teslim ediyoruz? Görevlilerimiz İstanbul'un göbeğindeki bu eşkiya vari davranış karşısında bile soğukkanlılığını kaybetmemiş, gerekli makamlara şikayette bulunmuş, olay savcılığa intikal etmiştir.

Herkes şunu iyi bilmelidir ki TSYD zorbalığa asla pabuç bırakmaz. Ama bunu kaba kuvvetle değil, yasalar çerçevesinde yapar. Nitekim zimmetine para geçirdiği iddiasıyla bugün tutuklu bulunan Haliç Üniversitesi mütevelli heyeti eski başkanıyla da zamanında sorunlar yaşanmış, sonunda haklı çıkan TSYD olmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır.

Bu üzücü süreçte bizi mutlu eden tek husus, Edirne'den Ardahan'a kadar tüm medyanın bize sahip çıkmış olmasıdır. Bu nedenle başta üyelerimiz olmak üzere tüm basın emekçilerine, haber ajanslarına, gazetelere, televizyonlara, internet medyasına ve Anadolu'nun dört bir köşesindeki gazete cemiyetlerine sonsuz şükranlarımızı sunuyor, son söz olarak Yaşasın Adalet diyoruz.

TÜRKİYE SPOR YAZARLARI DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

 

Türkiye Spor Yazarları Derneği

Genel Merkezi

Tel   : 0212 270 59 59/60/61

Fax  : 0212 270 59 62

http://www.tsyd.org.tr/

  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

DİĞER HABERLER


Şair Dursun Ali Akınet’in oğlu Numan Akınet vefat etti

Eren Çakıcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eren Çakıcı hayatını kaybetti

OTSO Başkanı Karlıbel’den doğal gaz yatırımı için teşekkür

Bakırcı Ustası Harutyun Artun’u Kaybettik

Eski muhtar evinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti

İki gündür kayıp olarak aranan Şenol Özcan Terme İlçesinde bulundu

Hesabına Yatan Fazla Parayı İade Etmek İstedi, Borçlu Çıkarıldı

Telefon dolandırıcıları tutuklandı

Durugöl İçin Adalet Arayanlara Gerekçesiz Engel

Karın erimesiyle iptal edilen Kar Festivali için kar yağışı bekleniyor

Ordu’nun en işlek caddesinde korku dolu anlar

Evini Yakıp Yaşamına Son Verdi

ALTINORDU BELEDİYESİ TURİZM BİLGİ OFİSİ AÇTI

ORDU İMAM HATİP CAMİİ’NE AÇILIR-KAPANIR TENTE SİSTEMİ KURULDU

Emine Şensoy Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ulugöl buz tuttu

Aile Hekimi Dr. Mustafa Çakıcı Vefat Etti

Bülent Düztepe son yolculuğuna uğurlandı

Çambaşı Kış Festivali' renkli görüntülerle sona erdi

ORDEF Genel Başkanlığına Necati Özdemir Yeniden Seçildi

Ordulular Yusuf İçin Birleşti

Ordu’da ‘Çocuklar için adalet’ yürüyüşü düzenlendi

Mesudiye TOKİ’de yangın

KAR KÜREME ARACININ ÇARPTIĞI MESUT KESKİN HAYATINI KAYBETTİ

İki kardeş üç saat arayla hayatını kaybetti

ÇAMBAŞI VE AYBASTI YAYLA YOLLARI ULAŞIMA KAPATILDI

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar değerlendirildi

Ordulu Mina Hemşire Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

Emekli Öğretmen Necati Çanakçı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yükleniyor


Şair Dursun Ali Akınet’in oğlu Numan Akınet vefat etti

Eren Çakıcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eren Çakıcı hayatını kaybetti

OTSO Başkanı Karlıbel’den doğal gaz yatırımı için teşekkür

Bakırcı Ustası Harutyun Artun’u Kaybettik

Eski muhtar evinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti

İki gündür kayıp olarak aranan Şenol Özcan Terme İlçesinde bulundu

  • Pazar 7.1 ° / -0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 7 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.2 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı