Korgan’da maden sondajına karşı yürüyüş düzenlendi

  Korgan’da maden sondajına karşı yürüyüş düzenlendi

Ordu'nun Korgan ilçesinde başlatılan Aybastı Perşembe Yaylası'nı da tehdit eden maden projeye karşı yöre halkı yürüyüş gerçekleştirerek tepki gösterdi.

                                                                  Korgan’da maden sondajına karşı yürüyüş düzenlendi

                                                                            Karadeniz Bayrak/KORGAN(Ordu),(OBA)

                                 Ordu'nun Korgan ilçesinde başlatılan Aybastı Perşembe Yaylası'nı da tehdit eden maden projeye karşı yöre halkı yürüyüş gerçekleştirerek tepki gösterdi.

 

Ordu'nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen yeni maden sondajına karşı düzenlenen yürüyüş jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Kısa bir sürenin ardından jandarmanın yolu açması üzerine sondaj alanına yürüyüş tekrar başladı. Şirket yetkilileri var demesine rağmen izin belgesini gösteremeyince Platform, belge olmadığına yönelik tutanak tutulmasını istemesi üzerine Jandarma şirketin izin belgelerinin olmadığına yönelik tutanak tuttu.

Aybastı Perşembe Yaylası’nı da olumsuz etkileyecek olan Korgan yaylalarında yapılmak istenen maden sondajının durdurulmasından sonra Korgan Tatarcık Mahallesi’nde MTA tarafından yeni maden sondajı başlatıldı. Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu ve yöre halkı tepki gösterdi.

Platform sözcüsü Bedir Silme şunları söyledi:

"Tatarcık halkı; Yeşilyurt, Soğukpınar, Durali, Akçakese, Yenipınar, Karakoyunlu ve birçok mahalle buraya geldi. Bugün burada, yıllardır alın terimizle ve emeğimizle büyüttüğümüz ormanlarımızı korumak ve kollamak için toplandık. Ekerken ve biçerken olmayanlar, şimdi sofraya oturup Tatarcık, Yeşilyurt ve Soğukpınar halkının alın teriyle yetiştirdiği ürünlerden faydalanmak istiyorlar. Biz de onlara ‘dur’ demek için buradayız. Ordu Çevre Derneği, Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu, Aybastı-Korgan-Kabataş Platformu üyeleri ve Fatsa Koruma Derneği üyeleri olarak bu mücadelede bir aradayız."

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül,"Devlet, Enerji Bakanlığı aracılığıyla her yıl ülkenin dört bir yanındaki madenlere ilişkin ihaleler açıyor. Şirketler bu ihalelere katılarak topraklarımızı adeta satın alıyorlar. Bunun adı, bu toprakları satmak ve satın almaktır. Uluslararası şirketler, yerel şirketlerle anlaşmalar yaparak bu toprakları elimizden alıyor. Bizi sömürülecek bir ülke olarak görüyorlar. Üstelik yasal süreçlere dahi uyulmuyor. Perşembe Yaylası’nda buna şahit olduk. İhaleyi alan şirket, sondaj çalışması yapmaya geldiğinde ruhsatında hangi kurumlardan izin aldığı belirtilir. Ancak ellerinde hiçbir izin bulunmuyordu. Bunlar yetmezmiş gibi, ÇED izni olmadan sondaj yapılamayacağına dair mahkeme kararı da var. Fakat bu karara da uyulmadı. Doğayı korumak ve kollamak yurttaşın görevidir. Biz, Anayasa’nın bize verdiği bu görevi yerine getirmek için buradayız."

 



  • BIST 100

    10606,11%1,13
  • DOLAR

    40,58% 0,00
  • EURO

    46,93% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4344,10% 0,10
  • Ç. ALTIN

    6952,68% 0,00
  • Çarşamba 30.6 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Perşembe 28.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

DİĞER HABERLER


Kayıp Mehmet Hami Taşkın Sağ Olarak Bulundu

Oğulları Tarafından Katledilen Emine ve Ahmet Cin, Aybastı’da Toprağa Verildi

Kokarca, üreticinin korkulu rüyası oldu

Vatandaşlar Fındık Öncesi Çözüm Bekliyor

Ordu’da Kamyonet Devrildi: 3’ü Çocuk 5 Yaralı

Aile Faciası: Anne ve Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

Ordu’da Trafik Kazası: 4 Yaralı

Günay Kibrit Kıbrıs’ta Yeniden Başkan Seçildi

Başkan Karlıbel: "Mutlu Sona Ulaştık"

Altınordu Belediyesi’nden Klarnet Ustası Ahmet Özdemir’e Vefa

Karlıbel’den Yetkililere Çağrı: “Şehrin Vitrini Kontrolsüz Bırakılamaz”

Prof. Dr. Özgür Enginyurt’tan Yaz Uyarısı

Cemil Şaşmaz’a Son Veda

Soner Şanlı son yolculuğuna uğurlandı

Yaylada Balık Avına Giden Kişinin Irmakta Cansız Bedeni Bulundu

Uyuşturucu Operasyonlarında Gözaltına Alınan 4 Şüpheli Tutuklandı

Muammer Uçar’a Son Veda

Emekli Eğitim Müfettişi Muammer Uçar'ı Kaybettik

Asiye Güzelordu Son Yolculuğuna Uğurlandı

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDE YANGIN PANİĞİ!

Aydın Ordulular Derneği Başkanlığına Dr. Kamil Kurt Getirildi

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na Metin Uslu Atandı

Ordu’da silah operasyonu: 3 gözaltı

Ordu’da denize giren çocuk boğuldu

Yeşilce Burcu’sunu Kaybetti

“Bu Topraklar Bir Avuç Şirketin Değil, Halkındır!”

Ordulu Polis Memuru Furkan Durmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Polis Memuru Furkan Durmaz Hayatını Kaybetti

VOSVOS ŞENLİĞİ ORDU’DA COŞKUYLA SONA ERDİ

Ordulu Uzman Çavuş Kani Obi Şehit Düştü

Yükleniyor