ALTINORDU’NUN KALBİ GENÇLİK VADİSİNDE ATIYOR

Başkan Aşkın Tören’in şehre kazandırdığı “Gençlik Vadisi” 7’den 70’e herkesin uğrak noktası oldu.

26.01.2023 00:34:00 0
ALTINORDU’NUN KALBİ GENÇLİK VADİSİNDE ATIYOR

ALTINORDU’NUN KALBİ GENÇLİK VADİSİNDE ATIYOR

Başkan Aşkın Tören’in şehre kazandırdığı “Gençlik Vadisi” 7’den 70’e herkesin uğrak noktası oldu. 

Altınordu’nun çevre dostu yeni ve modern yüzü, gençlerin, kadınların her kesimden insanın, yerli ve yabancı misafirlerin buluşma noktası haline gelen doğal sosyal kampüs ve yaşam alanı vatandaşların yoğun ilgisi ile her gün dolup taşıyor.

Başkan Aşkın Tören, özellikle tarihi mahalleleri yeniden ayağa kaldıran dokuya, silüete, kent estetiği ve kimliğine uygun çalışmalarının yanı sıra sosyal hayatın merkezi olacak yeşil yoğunluklu projeleri ile de her mahalleyi konumuna uygun yeniden cazibe ve çekim merkezlerine dönüştürüyor. Altınordu Belediyesinin altyapısı ve üstyapısı ile sokak sokak cadde cadde adı gibi tamamen yenilediği Yeni Mahalle yeşil yoğunluklu yeni bir cazibe ve çekim merkezine kavuştu. 

Gençlik Vadisi projesinde Alparslan Türkeş caddesi ile Kahraman Sağra caddesi arasında kalan Okullar caddesi araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılarak trafik keşmekeşinden kurtarıldı. Kullanım ömrünü tamamlamış deformasyona uğramış asfaltın yerine ağacın dikildiği, betonun yerini yeşile bıraktığı projede yaklaşık 9 bin metrekare alanda yeşil alanları, meydanları, havuzları, çeşmeleri, yoğun yeşil alana sahip oturma grupları, Engelli şarj istasyonu, saat kulesi, yürüyüş ve engelli rampası bulunan yaya yolu ve dikey bahçesinin yanı sıra bisiklet yollarıyla hayata geçirilen gençlik vadisi Altınordu’nun yeşil seferberliğinin de adeta tacı oldu.

 

YEŞİLLİKLER İÇERİSİNDE DİNLENMENİN KEYFİNİ YAŞATAN DOĞAL KAMPÜSDE YOK YOK

 

Yapılan ağaçlandırma ile ıhlamur, narenciye, manolya, akasya ve benzeri ağaçlarla şehrin kalbinde yükselen Yeşil alan hem şehre hem de vatandaşlara adeta nefes aldırdı. Kent estetiğiyle bir arada şehrin dokusuna da uyumlu konseptiyle yürüyüş yollarının yanı sıra çeşitli sosyal donatı alanlarının da yer aldığı vadi projesiyle şehre 3 yeni meydan kazandırıldı. Proje içerisinde sanat galerisinden kütüphanelere, ücretsiz WİFİ hizmetinden kariyer merkezine aile danışma merkezinden, engelli tek durak hizmet noktasına, down kafeden altın kalpler sosyal markete, mesleki eğitim mükemmeliyet merkezinden, daha pek çok sosyal kurumla aradıkları her şeyi bir arada bulabilecekleri ve her kesim için sosyal yaşamın merkezi olan Gençlik Vadisinde yok yok.  

 

BAŞKAN TÖREN” VİZYONU DÜNYA KENTİ HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ”

 

Tüm çalışmalarının merkezine yeşil kalkınmayı aldıklarını söyleyen Başkan Tören, “gençlerimizin kendilerini özel ve değerli hissedecekleri, aynı zamanda ailelerin çocukları ile birlikte huzur ve güven içinde zaman geçirecekleri, 7’den 70’şe tüm kuşakların kendilerinden mutlaka bir şey bulacakları yeni bir cazibe ve çekim merkezi sosyal kampüs yaşam alanının şehrimize kazandırdık. Yaşanabilir bir şehrin ötesinde düşünen, üreten, hayal eden, sanatıyla, kültürüyle, turizmiyle geleceğini yeniden şekillendiren, bir yönüyle de hayat boyu öğrenme çerçevesinde eğitime katkı sunan ama yeşili ve sporu da ihmal etmeyen, yaşlısıyla-genciyle, kadınıyla-erkeğiyle, engellisiyle-ihtiyaç sahibiyle ve nihayetinde tüm kesimleriyle herkesin mutluluk duyacağı bir eser ortaya çıktığına inanıyorum. Vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi sözlerimizin teyidi olmuştur. Vizyonu dünya kenti Altınordu' hedefi ve iddiasıyla 7/24 kesintisiz çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Gençlik Vadisi ile ilgili görüşlerini paylaşan vatandaşlar “gelip dinleniyoruz, nefes alıyoruz. Çocuklarımız ile birlikte keyifli vakit geçirdiğimiz yeşillikler içerisinde çok güzel bir alan oldu. Aşkın Başkanımıza çok teşekkür ederiz” sözleri ile memnuniyetlerini ifade ettiler. 

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

DİĞER HABERLER


Denize Giren Şahıs boğulma tehlikesi geçirdi

Mehmet Şimşek Vefat Etti

Başkan Titiz’den Enver Yılmaz’ın Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Çığ Gölü’nün suyu 30 metre geri çekildi

Emekli Emniyet Müdürlerinden Ordu İl Emniyet Müdürü Acar’a Ziyaret

Amatör Telsizciler Ünye’de Eğitim Kampında Buluştu

ORDU'DA DENİZE GİRMEK 2 GÜN YASAKLANDI

Turnalık Yaylası’nda Feci Kaza: Araç Uçurumdan Yuvarlandı

Vali Muammer Erol’dan Karadeniz Bayrak Gazetesi’ne Kutlama Mesajı

Rıza Öztürk Dede Hakk’a Yürüdü

MUSTAFA ÇAMYAR HAYATINI KAYBETTİ

Ordu’da Cinayet: Bir Kişi Tutuklandı

Karadeniz Bayrak Gazetesi 20 Yaşında

MUHTAR OLGUN ÖZTÜRK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Engellilere Belediye Engeli: Asansörsüz Düğün Salonu Tepki Çekiyor

Karadeniz’in Gizemli Çiçeği Sarı Orman Gülü, Yaylaları Sarıya Boyadı

Başıboş Köpekler 50 Tavuğu Telef Etti, Üretici İsyan Etti

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

İbrahim Ünver Hayatını Kaybetti

Gündüz Aydın ve Ekibi Altınordu TOKİ Yönetiminde Güven Tazeledi!

Başeli ve Çelik Ailelerinin Mutlu Günü

Ahmet Arnak son yolculuğuna uğurlandı

Mesudiye Muzadere Kilisesi Yalnızlığa Terk Edildi!

Güler ve Odabaş Ailelerinin Mutlu Günü

ORDU KARADENİZ’İN ÇÖPLÜĞÜ MÜ? VEKİLDEN MADEN TESİSİNE SERT TEPKİ

“Renklerimizle Hayallerimiz” Sergisi Ordu’da Açıldı

Karadeniz’in Sofrası Fatsa’da Kuruldu

Ulubey’e Hayırsever Desteğiyle Yeni Kütüphane

İsmail Hakkı Ertaş, Altınordu Kaymakamlığına Atandı

Altınfındık İlkokulu’na Atatürk Büstü Kazandırıldı

Yükleniyor


Denize Giren Şahıs boğulma tehlikesi geçirdi

Mehmet Şimşek Vefat Etti

Başkan Titiz’den Enver Yılmaz’ın Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Çığ Gölü’nün suyu 30 metre geri çekildi

Emekli Emniyet Müdürlerinden Ordu İl Emniyet Müdürü Acar’a Ziyaret

Amatör Telsizciler Ünye’de Eğitim Kampında Buluştu

ORDU'DA DENİZE GİRMEK 2 GÜN YASAKLANDI

  • Pazartesi 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 13.2 ° Güneşli