Çaybaşı Belediyesi’nde grev başladı

Çaybaşı Belediyesi ile Ordu Belediye İş Sendikası arasında ÇAYBEL A.Ş. işçileri için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için dün grev başlatıldı.

Güncel 4.02.2023 01:13:00 0
Çaybaşı Belediyesi’nde grev başladı

Çaybaşı Belediyesi’nde grev başladı

Karadeniz Bayrak/ÇAYBAŞI(Ordu),(OBA)

Çaybaşı Belediyesi ile Ordu Belediye İş Sendikası arasında ÇAYBEL A.Ş. işçileri için yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için dün grev başlatıldı.

Toplu görüşmede anlaşma sağlanamamış ve 9 işçi işten atılmıştı. Çaybaşı Belediyesi grev kararı için İş Mahkemesi’ne itiraz etmişti. İtiraz Belediye İş Sendikası lehine sonuçlanınca alınan grev kararı dün uygulanmaya başlandı.

“Greve çıkmak zorunda kaldık”

Grevin başlatılması için Çaybaşı Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, “Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL A.Ş’de çalışan işçilerimizin toplu iş sözleşme görüşmelerinde işveren ile bir anlaşma sağlanamadı. İşçilerimiz Anayasanın ve yasaların vermiş olduğu hakkı kullanarak 02 Şubat 2023 günü bugün tüm iyi niyetli çabalarımıza greve çıkmak zorunda kalmıştır.” dedi.

“Aba altından sopa”

Taleplerinin işçilerin hakkı olduğunu belirten Altun, Çaybaşı Belediye Başkanının tutumunu da eleştirerek, şunları söyledi; “İşveren işçilerimizin haklı taleplerini görmezden gelerek, aba altından sopa göstermeye devam etmiş, maalesef haksız, keyfi, hukuka, ahlaka, hiç bir evrensel değerlere sığmayan 9 işçi arkadaşımızı haklarını savunduğu için iş akitlerini fesih etmiştir. Yaşadığımız bu güzel ülkemizin geldiği son nokta içler açısıdır. Hukukun ayaklar altına alındığı, kendi vatandaşını hor gören, ekonomik ve sosyal burhan hat safhaya ulaşmıştır. Açlık sınırının 8.864,00 TL ye ulaştığı bu günlerde, açlık sınırını bizlere reva görmeyen Çaybaşı Belediyesi yöneticileri, bir de 9 işçimizin bu kış gününde emeği ile ekmeği ile oynamıştır. Çaybaşı Belediyemizin sayın yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz. İş akitleri fesih edilen işçilerimizin işe dönüşlerini bir an evvel yapınız. Bu süreci grev olmadan masada bitmesi için ısrarlı çağrıma kulak verin. Gelin bu mağduriyeti el birliği ile çözelim.”

 

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

DİĞER HABERLER


Denize Giren Şahıs boğulma tehlikesi geçirdi

Mehmet Şimşek Vefat Etti

Başkan Titiz’den Enver Yılmaz’ın Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Çığ Gölü’nün suyu 30 metre geri çekildi

Emekli Emniyet Müdürlerinden Ordu İl Emniyet Müdürü Acar’a Ziyaret

Amatör Telsizciler Ünye’de Eğitim Kampında Buluştu

ORDU'DA DENİZE GİRMEK 2 GÜN YASAKLANDI

Turnalık Yaylası’nda Feci Kaza: Araç Uçurumdan Yuvarlandı

Vali Muammer Erol’dan Karadeniz Bayrak Gazetesi’ne Kutlama Mesajı

Rıza Öztürk Dede Hakk’a Yürüdü

MUSTAFA ÇAMYAR HAYATINI KAYBETTİ

Ordu’da Cinayet: Bir Kişi Tutuklandı

Karadeniz Bayrak Gazetesi 20 Yaşında

MUHTAR OLGUN ÖZTÜRK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Engellilere Belediye Engeli: Asansörsüz Düğün Salonu Tepki Çekiyor

Karadeniz’in Gizemli Çiçeği Sarı Orman Gülü, Yaylaları Sarıya Boyadı

Başıboş Köpekler 50 Tavuğu Telef Etti, Üretici İsyan Etti

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

İbrahim Ünver Hayatını Kaybetti

Gündüz Aydın ve Ekibi Altınordu TOKİ Yönetiminde Güven Tazeledi!

Başeli ve Çelik Ailelerinin Mutlu Günü

Ahmet Arnak son yolculuğuna uğurlandı

Mesudiye Muzadere Kilisesi Yalnızlığa Terk Edildi!

Güler ve Odabaş Ailelerinin Mutlu Günü

ORDU KARADENİZ’İN ÇÖPLÜĞÜ MÜ? VEKİLDEN MADEN TESİSİNE SERT TEPKİ

“Renklerimizle Hayallerimiz” Sergisi Ordu’da Açıldı

Karadeniz’in Sofrası Fatsa’da Kuruldu

Ulubey’e Hayırsever Desteğiyle Yeni Kütüphane

İsmail Hakkı Ertaş, Altınordu Kaymakamlığına Atandı

Altınfındık İlkokulu’na Atatürk Büstü Kazandırıldı

Yükleniyor


Denize Giren Şahıs boğulma tehlikesi geçirdi

Mehmet Şimşek Vefat Etti

Başkan Titiz’den Enver Yılmaz’ın Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Çığ Gölü’nün suyu 30 metre geri çekildi

Emekli Emniyet Müdürlerinden Ordu İl Emniyet Müdürü Acar’a Ziyaret

Amatör Telsizciler Ünye’de Eğitim Kampında Buluştu

ORDU'DA DENİZE GİRMEK 2 GÜN YASAKLANDI

  • Pazar 19.9 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 13.3 ° Güneşli