“Ferrero’yu bahçeye sokmayın!”

“Ferrero’nun size hediye verdiği bir şapkayı, tişörtü veya bahçenizdeki ürünü sizden almak için verdiği yüzde 2’lik indirim çeklerini bir fırsat olarak görmeyin.”

21.05.2023 02:25:00 0
“Ferrero’yu bahçeye sokmayın!”

“Ferrero’yu bahçeye sokmayın!”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, üreticilere seslenerek; “Ferrero’nun size hediye verdiği bir şapkayı, tişörtü veya bahçenizdeki ürünü sizden almak için verdiği yüzde 2’lik indirim çeklerini bir fırsat olarak görmeyin.” dedi.

Ferrero’nun değerli tarım adı altında ülkemizin verimli topraklarını belirlediğini belirten Akça, “Ülkemizin ve bölgemizin verimi yüksek olduğu topraklarını değerli tarım adı altında işaretliyorlar. Devletimizin katkılarıyla ziraat odalarında yetişen, tarım danışmanı olarak çalışan, bu işi bilen donanımlı arkadaşlarımızı biraz daha yüksek maaş vererek kendi bünyelerine kattılar. Böylece bu bölgeyi bilen çalışanlar sayesinde verimi yüksek arazileri belirlemekte sıkıntı çekmediler” dedi.

“Hepimizin geleceği”

‘Ferrero’nun genel müdürü; değerli tarımda 100 bin dönüm arazide 50 bin çiftçiye ulaştıklarını söyledi. Bu işin sürdürüleceğini de açıklamasında özellikle belirtti. Bizler de bunu üzülerek okuduk’ diyen Akça, şunları söyledi; “Kıymetli üreticilerimiz; bu sizin geleceğiniz, bölgemizin, ülkemizin geleceği. Ferrero’nun size hediye verdiği bir şapkayı, tişörtü veya bahçenizdeki ürünü sizden almak için verdiği yüzde 2’lik indirim çeklerini bir fırsat olarak görmeyin. Çünkü bu size verilenler geleceğinizi çalma payıdır. Siz kendinize, bahçenize, ürününüze ve bölgenize sahip çıkmazsanız yarın daha sıkıntılı olaylarla karşı karşıya kalırız.”

“Üretimi bitirmeye çalışıyorlar”

Başkan Akça; “100 bin dönümde değerli tarımla 350-400 bin ton fındık üretilecek ve bu firma ihtiyacını 100 bin dönüm arazide kendi karşılayacak ve o ürünü kendi çiftçilerinden piyasa değerindeki fiyata alacak ama geri kalan 650 bin dönüm arazide üretilen ve 400 bin üreticiyi etkileyen fındığı neredeyse yok pahasına satın alacak, belki de almayacak. Büyük bir sıkıntı çekeceğiz. Para etmeyen ürün birkaç sezon sonra ise artık üretilmeyecek hala gelecek. Ülkemizin tarım girdisinin yüzde 5’ini oluşturan fındık ürünü 10-15 sene sonra çok düşük seviyede kalacak ve hatta tamamen yok olacak. Fındığınıza sahip çıkın, geleceğinize sahip çıkın.” diye konuştu.

“Tarım teşkilatı size yeter”

Akça, “Bahçenize doğru uygulama yapmak istiyorsanız tarım il ve ilçe müdürlüklerinden, ziraat odalarından donanımlı arkadaşlarımızdan yardım alın.” diyerek sözlerini tamamladı. 

 

 

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33

DİĞER HABERLER


Denize Giren Şahıs boğulma tehlikesi geçirdi

Mehmet Şimşek Vefat Etti

Başkan Titiz’den Enver Yılmaz’ın Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Çığ Gölü’nün suyu 30 metre geri çekildi

Emekli Emniyet Müdürlerinden Ordu İl Emniyet Müdürü Acar’a Ziyaret

Amatör Telsizciler Ünye’de Eğitim Kampında Buluştu

ORDU'DA DENİZE GİRMEK 2 GÜN YASAKLANDI

Turnalık Yaylası’nda Feci Kaza: Araç Uçurumdan Yuvarlandı

Vali Muammer Erol’dan Karadeniz Bayrak Gazetesi’ne Kutlama Mesajı

Rıza Öztürk Dede Hakk’a Yürüdü

MUSTAFA ÇAMYAR HAYATINI KAYBETTİ

Ordu’da Cinayet: Bir Kişi Tutuklandı

Karadeniz Bayrak Gazetesi 20 Yaşında

MUHTAR OLGUN ÖZTÜRK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Engellilere Belediye Engeli: Asansörsüz Düğün Salonu Tepki Çekiyor

Karadeniz’in Gizemli Çiçeği Sarı Orman Gülü, Yaylaları Sarıya Boyadı

Başıboş Köpekler 50 Tavuğu Telef Etti, Üretici İsyan Etti

VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

İbrahim Ünver Hayatını Kaybetti

Gündüz Aydın ve Ekibi Altınordu TOKİ Yönetiminde Güven Tazeledi!

Başeli ve Çelik Ailelerinin Mutlu Günü

Ahmet Arnak son yolculuğuna uğurlandı

Mesudiye Muzadere Kilisesi Yalnızlığa Terk Edildi!

Güler ve Odabaş Ailelerinin Mutlu Günü

ORDU KARADENİZ’İN ÇÖPLÜĞÜ MÜ? VEKİLDEN MADEN TESİSİNE SERT TEPKİ

“Renklerimizle Hayallerimiz” Sergisi Ordu’da Açıldı

Karadeniz’in Sofrası Fatsa’da Kuruldu

Ulubey’e Hayırsever Desteğiyle Yeni Kütüphane

İsmail Hakkı Ertaş, Altınordu Kaymakamlığına Atandı

Altınfındık İlkokulu’na Atatürk Büstü Kazandırıldı

Yükleniyor


Denize Giren Şahıs boğulma tehlikesi geçirdi

Mehmet Şimşek Vefat Etti

Başkan Titiz’den Enver Yılmaz’ın Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

Çığ Gölü’nün suyu 30 metre geri çekildi

Emekli Emniyet Müdürlerinden Ordu İl Emniyet Müdürü Acar’a Ziyaret

Amatör Telsizciler Ünye’de Eğitim Kampında Buluştu

ORDU'DA DENİZE GİRMEK 2 GÜN YASAKLANDI

  • Pazartesi 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Salı 23.3 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 13.2 ° Güneşli