HAVADA KONUŞTULAR KARADA İLK KEZ YÜZYÜZE BULUŞTULAR

HAVADA KONUŞTULAR KARADA İLK KEZ YÜZYÜZE BULUŞTULAR

Bir birlerini tanımayan Telsizle havadan görüşen Amatörler Ordu’da yapmış oldukları kampta ilk kez yüz yüze görüştüler

 

 

 

 

 

HAVADA KONUŞTULAR KARADA İLK KEZ YÜZYÜZE BULUŞTULAR

Ahmet BAYRAK/ÜNYE (Ordu), (OBA )

Bir birlerini tanımayan Telsizle havadan görüşen Amatörler Ordu’da yapmış oldukları kampta ilk kez yüz yüze görüştüler

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Ordu Şubesi öncülüğünde Ordu’nun Ünye İlçesi Çınar suyu mesire Parkı'nda Amatör Telsizcilik kampı düzenlendi.

Düzenlenen programa Ordu, Giresun, Samsun, Erzincan, Tokat ve Trabzon illerindeki amatör telsizciler katılım sağladı. 

 

Yapılan etkinlikler içerisinde Deprem anında afet ve acil durum haberleşme teknikleri, bölgesel haberleşme sistemleri, amatör telsizciliğin geliştirilmesi konusunda istişarelerde bulunuldu.

Ayrıca gelecekte yapılanacak olan sistemler konusunda bilgi alışverişi yapıldı. Kamp 2 gün sürdü.

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Ordu Şube Başkanı Hüdaverdi Güneş, “Burada Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon, Erzincan ve Tokat illerinden arkadaşlar ile beraber Ünye'de Amatör Telsizciler kampı yaptık. 

Katılım sağlayan arkadaşlar ile beraber yapılan çalışmalar, Afet haberleşmesi, Amatör Telsizciliğin geliştirilmesi ile Teknik konularda istişarelerde bulunarak gelecek planlarımızı değerlendirme fırsatı bulduk. İnşallah önümüzdeki sene daha geniş kapsamlı kamp yapmayı planlıyoruz.”

TRAC Erzincan Şube Başkanı Mustafa Ayvaz yaptığı açıklamada; Amatör Telsizcilik adın bölgesel haberleşmemizin sağlanmasında çok büyük emekleri olan TRAC Ordu Şubemize çok teşekkür ediyoruz, Allah emeklerini boşa çıkartmasın “dedi. Bu çalışmaların unutulmaması için Plaket takdim etti.

Tokat amatör telsizcileri adına konuşan Murat Can; Karadeniz’de bu güzel hizmeti sağlayan Ordu ve Giresun'daki arkadaşlarımıza, ayrıca toplantıya iştirak eden tüm telsizci arkadaşlarımız adına bu yapıyı kuran Hüdaverdi beye teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bölgemizi birleştiren, haberleşmeyi sağlayan ve özellikle kamu haberleşmesine ve afet haberleşmesi konusunda ek bir kanal açan bu hizmetin tüm kamu tarafından bilinmesi ve bizler tarafından anlatılması da bir borçtur.”

Erzincan Amatörlerinden Vecdi Şiltu; Erzincan’dan katılıyorum Organizasyon gerçekten çok güzel, çok teşekkür ederiz. Her zaman sadece sesini duyduğumuz insanların kendilerini görmek kendileriyle de tanışmak başka bir duygu, başka bir muhabbet oldu. 

 

Bu kardeşliğin daha da büyümesini istiyorum. Bir de şunu söylemek istiyorum Erzincan'dan Abdulkadir arkadaşımız buraya gelmemiz için çok çabaladı. Organizasyon için çok emek sarf etti. Ama acil bir apandisit ameliyatı olması gerektiği için buraya gelemedi. 

Ama hala çağrılarıyla da bizi yalnız bırakmıyor. Hem bu organizasyonu yapan arkadaşımıza hem de bizi buraya yönlendiren arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum hepinizin emeğine sağlık”



  • BIST 100

    10606,11%1,13
  • DOLAR

    40,58% 0,00
  • EURO

    46,93% 0,11
  • GRAM ALTIN

    4344,10% 0,10
  • Ç. ALTIN

    6952,68% 0,00
  • Perşembe 28.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.8 ° / 20.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

DİĞER HABERLER


Kayıp Mehmet Hami Taşkın Sağ Olarak Bulundu

Oğulları Tarafından Katledilen Emine ve Ahmet Cin, Aybastı’da Toprağa Verildi

Kokarca, üreticinin korkulu rüyası oldu

Vatandaşlar Fındık Öncesi Çözüm Bekliyor

Ordu’da Kamyonet Devrildi: 3’ü Çocuk 5 Yaralı

Aile Faciası: Anne ve Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

Ordu’da Trafik Kazası: 4 Yaralı

Günay Kibrit Kıbrıs’ta Yeniden Başkan Seçildi

Başkan Karlıbel: "Mutlu Sona Ulaştık"

Altınordu Belediyesi’nden Klarnet Ustası Ahmet Özdemir’e Vefa

Karlıbel’den Yetkililere Çağrı: “Şehrin Vitrini Kontrolsüz Bırakılamaz”

Prof. Dr. Özgür Enginyurt’tan Yaz Uyarısı

Cemil Şaşmaz’a Son Veda

Soner Şanlı son yolculuğuna uğurlandı

Yaylada Balık Avına Giden Kişinin Irmakta Cansız Bedeni Bulundu

Uyuşturucu Operasyonlarında Gözaltına Alınan 4 Şüpheli Tutuklandı

Muammer Uçar’a Son Veda

Emekli Eğitim Müfettişi Muammer Uçar'ı Kaybettik

Asiye Güzelordu Son Yolculuğuna Uğurlandı

GERİ DÖNÜŞÜM TESİSİNDE YANGIN PANİĞİ!

Aydın Ordulular Derneği Başkanlığına Dr. Kamil Kurt Getirildi

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na Metin Uslu Atandı

Ordu’da silah operasyonu: 3 gözaltı

Ordu’da denize giren çocuk boğuldu

Yeşilce Burcu’sunu Kaybetti

“Bu Topraklar Bir Avuç Şirketin Değil, Halkındır!”

Ordulu Polis Memuru Furkan Durmaz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Polis Memuru Furkan Durmaz Hayatını Kaybetti

VOSVOS ŞENLİĞİ ORDU’DA COŞKUYLA SONA ERDİ

Ordulu Uzman Çavuş Kani Obi Şehit Düştü

Yükleniyor