Oğlunu kazada kaybeden acılı baba isyan etti
Karadeniz Bayrak/ALTINORDU(Ordu),(OBA)
22 yaşındaki oğlunu kaybeden acılı baba, oğlunun ölümüne sebep olan sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Olayın kaza değil cinayet olduğunu iddia eden baba, sürücünün cezalandırılmasını istedi.
Ordu'nun Gülyalı ilçesinde meydana gelen trajik kazada, 22 yaşındaki Ozan Gönül hayatını kaybetti. Ozan’ın babası Ertuğrul Gazi Gönül, basın açıklaması yaparak adalet talebinde bulundu ve yaşananları "trafik kazası" olarak değil, "cinayet" olarak nitelendirdi.
Baba Gönül: "Oğlum bilinçli bir hız ihlalinin kurbanı oldu"
Acılı baba, oğlunun sorumsuz bir sürücünün bilinçli hız ihlali nedeniyle hayatını kaybettiğini vurguladı. Basın açıklamasında, "Ben Ozan’ın babasıyım. Oğlumun hayalleri, umutları vardı. Bir dikkatsizliğe, bir sorumsuzluğa kurban gitmedi. Bilinçli bir hız ihlalinin, pervasız bir sürüşün kurbanı oldu. Tali yola hızını kesmeden giren, hız göstergesi 210 km/s’de kalan biri, oğlumu benden aldı." ifadelerini kullandı.
"Ozan’ın hayatı bu kadar ucuz muydu?"
Kazaya sebep olan 26 yaşındaki sürücü Tuğrul D., olayın ardından gözaltına alınarak tutuklandı ancak iki ay sonra serbest bırakıldı. Baba Gönül, "Ozan artık yok. Ama onun hayatını hiçe sayan, öldürdüğü canın bedelini ödemeyen fail artık özgür. Bu bir trafik kazası değil, bu bir cinayettir! Ve ne yazık ki, bu cinayeti sadece bir sürücü değil, ona özgürlük veren yargı düzeni de işlemiştir. . Baba Ertuğrul Gazi Gönül, “Oğlum için, adalet için, vicdan için bu davanın peşini bırakmayacağım! Ozan’ın hayatı bu kadar ucuz muydu? Herkesi sesimizi büyütmeye çağırıyorum! Adalet yerini bulana kadar durmayacağız.” diyerek kararlılığını vurguladı.
Kaza Nasıl Gerçekleşti?
8 Aralık 2024 tarihinde Gülyalı’nın Tepealtı Mevkii Taşlıçay Sapağı'nda meydana gelen kazada, dolmuştan inip yolun karşısına geçmeye çalışan 22 yaşındaki Ozan Gönül, hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazaya karışan 06 H 5748 plakalı otomobilin sürücüsü T. D.’nin, tali yola 210 km/s hızla girdiği tespit edildi.
Ozan Gönül, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücü T. D., gözaltına alındıktan sonra iki ay tutuklu kaldı ve ardından serbest bırakıldı.
Adalet Talebi ve Toplumsal Tepki
Ozan Gönül’ün ailesi, yaşananların yalnızca bir trafik kazası olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, adalet çağrısında bulundu. Sosyal medyada başlatılan #OzanİçinAdalet, #HızİhlaliCinayettir ve #TrafikCinayetineÖzgürlükOlmaz etiketleri, kamuoyunun büyük tepkisini topladı. Ozan Gönül’ün ailesi, yargı sürecinin yeniden değerlendirilmesini ve sorumluların hak ettikleri cezayı almasını talep ediyor
9203,37%1,11
39,62% 0,16
45,68% 0,20
4296,95% 0,15
6933,62% 0,33