Karadeniz Bayrak / ORDU (OBA)
FETÖ terör örgütüne yönelik yürütülen geniş çaplı operasyonlarda Ordu’nun da aralarında bulunduğu 50 ilde toplam 286 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 154’ü tutuklanırken, 79 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cumhuriyet başsavcılıklarının talimatıyla, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde yürütülen operasyonların detaylarını paylaştı.
Bakan Yerlikaya, Ordu’nun yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir ve birçok ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, FETÖ’nün “güncel, finans, askeri ve mahrem yapılanmaları” içinde faaliyet yürüten çok sayıda örgüt mensubunun yakalandığını belirtti.
Açıklamada, şüphelilerin örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullandıkları, ankesörlü telefonlar üzerinden irtibat kurdukları ve bazı şüphelilerin haklarında kesinleşmiş hapis cezası ya da aranma kaydı bulunduğu ifade edildi.
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine teşekkür ederek,
“Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”
ifadelerini kullandı.
10551,34%0,80
41,96% 0,00
48,80% 0,18
5529,61% -0,01
9333,62% 0,00