Ulubey'de yaşananlara dur diyecek kimse yok mu?
Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ULUBEY(Ordu), (OBA)
Ulubey OSKİ şefi Naci Yüce'nin görevden alınmasına tepkiler sürüyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(OSKİ) Ulubey İlçe Şefi Naci Yüce'nin aniden görevden alınması ilçede tepkilere neden oldu. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler'den randevu talep eden ancak yanıt alamayan muhtarlardan bazıları, yaşananların sadece Ulubey'e zarar vereceğini, savundular.
Geçtiğimiz günlerde, OSKİ Ulubey İlçe Şefi Naci Yüce, görevinden alınarak, Altınordu'da geri göreve verildi.
OSKİ'de çalışan 420 kişinin sendika değiştirdiği ve bu durumun ise Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan da rahatsızlık oluşturduğu iddialarının ardından yaşanan görevden alma kararı, ilçede büyük dikkat çekti.
Her kapının ardına siyaset sopası konulan Ulubey'de, yaşanan ani görev değişikliği bir çok kesimin de tepkisine neden oldu.
Çalışkanlığı ile dikkat çeken İlçe Şefi Yüce'nin görevden alınmasını şaşkınlıkla yorumlayan Muhtarlar, "Artık sesimiz duyulsun, bizim derdimiz Ulubey'e hizmet" diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'e seslendiler.
Çalışkanlığı ile dikkat çeken OSKİ İlçe Şefi Yüce'nin görevden alınmasını şaşkınlıkla yorumlayan Muhtarlar, "Artık sesimiz duyulsun, bizim derdimiz Ulubey'e hizmet" diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'e seslendiler.
"YÜCE, ULUBEY'İN BEYNİYDİ"
Ulubey Doğlu Mahalle Muhtarı Çakmak Günduğ, aniden görevden alınan OSKİ Ulubey İlçe Şefi Naci Yüce'nin Ulubey'in beyni olduğunu, söyledi.
Muhtar Günduğ, "Bizim tek amacımız ve derdimiz hizmet. Ben mahallem adına söylüyorum, Şeften çok memnunduk. Ulubey'in resmen beyniydi. Naci bey, geldikten sonra hanelere su geldi. Ben kendi mahallemde 207 m. yeri eski OSKİ şefine senelerce yaptıramadım. Naci bey ilçeye geldi ve 2 gün sonra benim 11 hanem suya kavuştu. Bu yıl ki sıcak yaz günlerinde susuz kalmadık ve bunu inkar eden nankörlük yapar. Geçtiğimiz günlerde Ulubey'deki hizmetin aksamaması için arkadaşlarımız Büyükşehirden randevu talebinde bulunmuşlar ancak yanıt alınmamış. Naci bey giderse Ulubey için çok büyük eksiklik olur. Pazar günleri dahi ben şahit oldum, kazma- kürek elinde şef çalışıyordu. Bu görevden almayı kabul etmek istemiyoruz. Çalışan insanlar ilçemizden alınmasın, bizim talebimiz budur" ifadelerini kullandı.
"ÇALIŞAN İNSANLAR NEDEN GÖREVDEN ALINIYOR?"
Kumanlar Mahalle Muhtarı Güldane Özdemir ise, 3 dönemdir muhtarlık yaptığı mahallesinde OSKİ Şefi ile bir çok sorunun ortadan kaldırıldığını, belirtti.
Muhtar Özdemir, "OSKİ Şefi benim mahallemde ormanda birgün boyunca kaynak suyu aradı, yapmak zorunda değildi. Bir sıkıntımız olduğunda anında çözüm üretiliyordu. Bizim çözüm odaklı, iş yapabilme becerisi bulunan insanlara ihtiyacımız varken bu ani görevden alma kararı, çok isabetsiz oldu. İlçemizdeki daha önceki çalışmalar da değerlendirilsin, OSKİ'nin hangi dönemde daha başarılı olduğu o zaman daha net ortaya çıkacaktır. Çalışan insanlar neden görevden alınıyor anlamak mümkün değil. Bizim için üzücü ve hizmeti aksatan bir karar oldu. OSKİ Şefimizin göreve geri dönmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
"ULUBEY'DE MESAİ KAVRAMI GÖZETMEDEN ÇALIŞTI"
Ulubey Çatallı Mahalle Muhtarı Serkan Öztürk ise, OSKİ Şefi Naci Yüce'nin sabah 06.00'da göreve başladığına tanık olduklarını, söyledi.
Yüce, döneminde Ulubey Çatallı Mahallesi'nde kanalizasyondan, içme suyuna kadar çok sayıda nasırlaşmış sorunun çözüldüğünü anlatan Muhtar Öztürk, "Biz evimizden çıkana kadar, Şef sorunları çözüyordu. Mesai kavramı hiç olmadı. Sabah 06.00 ya da akşam 22.00 hiç durmadan sorunları ortadan kaldıran birini düşünün. Ve bu kadar çalışkan olmasına rağmen ilçedeki görevine son verilmesine gelin siz anlam verin. O kadar çalışmayan insan varken, Ulubey'e 5 kuruşluk faydası dokunmadan koltuk dolduran ve maaş alan insanlar varken, mahallelerin sorunlarına çözüm üretmek alternatif yol bulmak için çalışan insan görevden alınıyor. Görevden alınması için bir gerekçe olması gerekmez mi? Mesela görevini kötüye mi kullandı? Ulubey'de gördüğümüz çoğu gibi çalışmadı mı? İnsanlara mı kötü davrandı? Kurumlara mı rest çekti?
Bizim talebimiz, Yüce'nin ilçemizdeki görevine devam etmesi yönündedir. Ve buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve OSKİ Genel Müdürlüğü'ne sesimizi duyurmak istiyoruz. Gerçekten memleket için çalışan insanların artık hevesi kırılmasın" ifadelerine yer verdi.
"ULUBEY'İN MAHALLELERİNİ TANIMADAN İLÇEDEKİ GÖREV SÜRESİNİ TAMAMLAYAN
ŞEFLER GÖRDÜK"
Ulubey Eymür Mahalle Muhtarı Ferhat Pala da aniden görevden alma kararının sadece Ulubey'e zarar getireceğini savundu.
Muhtar Pala yaptığı açıklamada, "OSKİ Şefi Naci bey görev adamıydı. Sabah 06.00'da görev başında, akşam ya da gece yarısı ne zaman işi biterse o zaman evine giden bir insan. Ulubey daha önce böyle çalışkan bir şef görmedi ve bir daha da görür mü bilemeyiz. Nereden bakarsanız bakın bu görev değişimi, akıl işi değil. Ulubey'in mahallelerini tanımadan ilçedeki görev süresini tamamlayan Şefler gördük biz. Kör, öldürücü siyaset hiç bir zaman yarar getirmez. Bizim tek derdimiz mahallelerimize hizmet ve bunu çalışkan insanlarla birlikte yapabiliriz. Sesimiz duyulsun ve bu mağduriyetimiz giderilsin istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"BİZ ÇALIŞANIN YANINDAYIZ"
Ulubey Cevizlik Mahalle Muhtarı Erol Kadir Akçay ise, OSKİ Şefi Yüce'nin görevden alınmasına çok üzüldüğünü, ifade etti.
Muhtar Akçay, "Naci bey ile birlikte her derdimiz ve her dediğimiz için bir çözüm oluşturuldu. Bizim amacımız insana hizmet, mahalle olarak bizler çok memnunduk. Biz çalışanın yanındayız, doğrunun yanındayız, dürüstün yanındayız. İstiyoruz ki ilçemiz kaliteli çalışanlarla, kaliteli hizmetlerden faydalanabilsin" şeklinde konuştu.
"ÇALIŞKANDI"
Ulubey Kumrulu Mahalle Muhtarı Ayhan Kılıç ise şunları söyledi: "Şahsım adına söylüyorum Naci beyin döneminde hiç bir sıkıntımız çözümsüz kalmadı, çalışandı. Gitmese idi bizler için çok daha iyi olurdu. Arızaya dahi bir bildirim yapsak, bir kaç saat içerisinde çözüm noktasına geliniyordu. Her zaman çalışan, çalışkan insanlara çok ihtiyaç var." Kaynak: Ulubey Yorum