Vali Tuncay Sonel selin bilançosu açıklandı
Karadeniz Bayrak /Ahmet BAYRAK/ALTINORDU (Ordu), (OBA)
Ordu Valisi Tuncay Sonel bu akşam şiddetli yağışlara bağlı olarak yaşanan selin bilançosunu açıkladı.
Vali Sonel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bu saat itibariyle Altınordu’ya 92 kg, Fatsa’ya 120 kg, Perşembe’ye 130kg, yağış düşmüştür.
Altınordu’da Bülbül Deresi taşmış, tedbir amaçlı trafikte bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Şu an itibari ile trafikte yollarımız açıktır. Bülbül Deresinde de su seviyesi düşmeye başlamıştır.
Altınordu merkezdeki birçok ev ve işyerine su basmış, ekiplerimizce su tahliye işlemleri yapılmakta, zarar ve hasar tespit çalışmalarımız başlayacaktır.
Altınordu Akçatepe Kırsal Mahallemizde mahsur kalan Hüseyin Topuz (66) isimli vatandaşımız kolundan yaralı olarak kurtarılmıştır, Kökenli Kırsal Mahallemizde mahsur kalan Hacer Şensoy (73) isimli vatandaşımız ekiplerimizce kurtarılarak güvenli yere alınmıştır.
Herhangi bir can kaybımız çok şükür bulunmamaktadır.
Tüm ekiplerimizle birlikte 19 ilçemizde sahadayız."
10606,11%1,13
40,58% 0,00
46,93% 0,11
4344,10% 0,10
6952,68% 0,00